Over St.-Pierre

1967

De slagerij wordt overgenomen door Antoine De Keyser en Edith Boterdaele. Ze behouden de gevestigde naam St.-Pierre, gelijknamig aan de stationsbuurt.

 

1986
Dochter Hilde neemt samen met haar man, Chris Hamerlinck, de zaak over. Ze besluiten de naam te behouden en verder te bouwen aan het succesverhaal. Hilde & Chris starten met leveringen aan de HoReCa en nemen hun 1e personeelslid aan.

 

1991
Opening van de gelijknamige take-away die zich naast de slagerij bevindt.

 

2006
De slagerij wordt volledig in een nieuw jasje gestoken. De ruimte achter de toog wordt breder voor meer werkcomfort en de toonbank wordt verhoogd zodat de klant een beter zicht heeft op de artikelen.

 

2016 
Dochter Julie stapt in de zaak. Met intussen 15 medewerkers. Ook het professionele klantenbestand is op 30 jaar tijd aangegroeid tot meer dan 150 restaurants in en rond Gent.

 

2017

Opening Atelier St.-Pierre in Evergem. Van hieruit worden onze professionele klanten dagelijks beleverd en ook de bereidingen voor de slagerij worden in het nieuwe atelier voorbereid. Deze verhuizing stelt St.-Pierre in staat om te groeien, volledig conform met de regelgeving. Ook werken werd aangenamer door het grotere werkoppervlak en de nieuwe infrastructuur.

Ook in de broodjeszaak wordt grondig geïnvesteerd. Deze werd sinds de opening in 1991 volledig vernieuwd. Met meer ruimte voor dagschotels, worden nu ook pastasalades aan het assortiment toegevoegd.